Linn Carlson Weddings

OM LINN

What are days for?
Days are where we live.

- Philip Larkin

 

Linn Carlson,

Det är jag som är Linn. En fräknig, varm och modig människa med lagom mycket skinn på näsan. Jag älskar att gå på bio, lukten av ett sommarregn, spontanitet och lyktstolpar med himlen som fond. Att äta pannkakor med hallonsylt, plocka sommarkantareller kring familjens lantställe, lyssna till akustiska gitarrer, jaga solen längs en landsväg, somna i nytvättade sängkläder och att bjuda människor jag tycker om på god mat. 
Mina rötter är sedan länge hårt knutna längs Billingens berggrund i Skövde. En stad där jag vuxit upp och efter några omvägar i livet kommit tillbaka till. Efter att jag både har bott liksom verkat flera år i Göteborg - har jag däremot funnit det vackra i regnet, att vakna till ljudet av en rusande spårvagn och känslan att kunna göra vad du vill, när du vill. Dock har jag nog alltid haft en övertygelse att jag kan åstadkomma precis vad jag vill, så länge jag vill det tillräckligt mycket. Min familj nämner ofta att jag har ”varit självgående sedan jag lärde mig att gå”, och jag tror att det både är något som stämmer liksom har präglat mig. De åtaganden jag gör i livet, görs alltid med mycket kraft, viljestyrka och en hel drös med olika känslor. Jag vet att mina förluster, vinster, beslut, ja allt – hänger mig på och ingen annan. Jag liksom behöver det egna ansvaret på mina axlar. För det rymmer hela mig med stolthet, kreativitet och driv. Där av, är jag en bröllopsfotograf.

Vad mer?

Jo, jag fotograferar även kommersiella uppdrag, www.linncarlson.com, då jag inte förevigar bröllop runt om i Sverige - och jag fullkomligt älskar det. För varför måste en välja, egentligen? De olika arbetssätten både präglar liksom utvecklar mitt bildspråk och mina tillvägagångssätt, samtidigt som det breddar min egen syn på mitt fotograferande. Det är utmanande, berikande och fantastiskt roligt!
Genomgående för mitt arbetssätt, i alla lägen, är att det genomsyras av genus, socio - och kulturella aspekter, vilket jag anser att en kommunikatör har som ansvar att uppmärksamma. Mitt bildspråk är ärligt liksom avskalat, och har tydligt formats av den bakgrund inom grafisk produktion samt kommunikation jag har sedan tidigare. Under mina år i Göteborg utbildade jag mig dels till yrkesfotograf på Yrgo, Högre Yrkesutbildning i Göteborg, 2014-2016. Jag har även studerat ett läsår på Göteborg Universitet inom Kultur. Det för att fördjupa mig i relationen mellan människors vardagsliv och större samhällsstrukturer. Men framförallt för att få redskapen att bredda mitt normkritiska tänkande. 
 

Kontakta mig,

TEL +46 (0) 734477610 | MAIL contact@linncarlson.com

 

instagram @ linncarlsonwedding

 

 © 2017 BRÖLLOPSFOTOGRAF, SKÖVDE, HELA SVERIGE, UTOMLANDS | FACEBOOK | INSTAGRAM | CONTACT@LINNCARLSON.COM | TEL +46 (0) 734477610